NAGRADU LAUSANNE ZA KLASIČNI PLES DOBIO KANAĐANIN ALEX WONG

Zlatna medalja 32. natjecanja Nagrada Lausanne, jednog od najuglednijih natjecanja u klasičnom plesu na svijetu koje se održavalo od 25. siječnja do 1. veljače, dodijeljena je u nedjelju Kanađaninu Alexu Wongu, priopćili su organizatori.

Nagradu za izvedbu suvremenog plesa dobila je Korejka Yi-Jee Jang.

Laureat i još šest najboljih finalista, od ukupno 12, moći će se godinu dana stručno usavršavati u plesnom ansamblu ili školi po vlastitom izboru bez audicije.

Pet preostalih finalista dobili su poticajne novčane nagrade od 1000 švicarskih franaka (684,9 eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među kandidatima koji su dospjeli u završno natjecanje, troje je iz Japana, troje iz Koreje, dvoje iz Velike Britanije i po jedan kandidat iz Kanade, Australije, Rumunjske i Sjedinjenih Država.

Međunarodnim ocjenjivačkim sudom 32. po redu natjecanja u plesu predsjedao je Franck Andersen, direktor Kraljevskog baleta iz Kopenhagena.

Nagrada Lausanne koju su 1972. utemeljili Philippe i Elvire Braunschweig, jedno je od rijetkih međunarodnih natjecanja koje se održava svake godine. Njegovoj je popularnosti pridonijelo i dislocirano održavanje u gradovima izvan Švicarske - od New Yorka 1985., preko Tokija 1989. do Moskve 1995.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara