NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA UTORAK, 10.PROSINCAZAGREB - Sjednice saborskih odbora; Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav,(Trg Sv. Marka 6, dvorana 84 u 10 sati), Odbora za pravosuđe,(dvorana 133/I u 10 sati), Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (dvorana 202/II u 11 sati), Odbora za financije i državni proračun (dvorana Centar u 12 sati), Odbora za zakonodavstvo (dvorana 133/I u 12 sati), Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove (dvorana 149/I u 14 sati)

ZAGREB - Premijer Ivica Račan sastat će se sa izaslanstvom Sindikata profesionalnih vozača, automehaničara i drugih stručnih radnika u javnom cestovnom prijevozu putnika, s kojima će razgovarati o situaciju u ´Croatia busa´ (Banski dvori u 9,45 sati)

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske Vlade dr. Ante Simonić, ministar zdravstva Andro Vlahušić i ministrica u Vladi Gordana Sobol položit će vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju (u 10 sati)

ZAGREB - Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) obilježit će treću godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja te stranke dr. Franje Tuđmana komemoracijom u Starogradskoj vijećnici (Ćirilometodska 5 u 10 sati), polaganje vijenca na grob dr. F. Tuđmana na groblju Mirogoj (u 11,30 sati), a misa zadušnica služit će se u crkvi Sv. Marka (u 13 sati). Izaslanstvo Predsjendišđtva HDZ-a položit će i vijenac na Oltar domovine na Medvedgradu (u 9 sati). U Velikom Trgovišću ispred rodne kuće i biste dr. Tuđmana predviđeno je polaganja vijenaca i odavanje počasti (u 16 sati).

ZAGREB - Demokratski centar (DC) i Hrvatski istinski preporod obilježava godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana polaganjem vijenca na njegov grob na groblju Mirogoj u 11 sati, izaslanstvo Hrvatskog bloka u 10 sati, Društva domovinskog ponosa i časti ´Viribus unitis´ u 12 sati, a Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata u 9 sati.

ZAGREB - Hitna sjednica Upravnog vijeća HRT-a o stanju na nacionalnoj televiziji i radiju, na zahtjev ravnatelja HRT-a Mirka Galića koji će o tome podnijeti izvješće, (Prisavlje 3, prizemlje soba 513 u 11 sati)

ZAGREB - Svečanost u povodu obilježavanja 80. godišnjice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i sustavne provedbe mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, uz sudjelovanje ministra rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, (hotel ´Opera´, Kršnjavoga 1 u 12 sati)

ZAGREB - Dodjela godišnjih nagrada HHO-a povodom Međunarodnog dana ljudskih prava na kojoj se očekuje i dolazak predsjednika Republike Stjepana Mesića, (predvorje HNK u 15 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare u organizaciji Ureda za suzbijanje droge povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, očekuje se nazočnost potpredsjednika Vlade Gorana Granića i ministra zdravstva Andre Vlahušića, (Terapijska zajednica ´Reto centar´, Prvi Resnički gaj u Dubravi u 12,30 sati)

ZAGREB - Svečana sjednica Nastavničkog vijeća u povodu 120. obljetnice škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Starogradska vijećnica, (Ćirilometodska 5 dvorana A u 12 sati)

Dežurni urednici:

prije podne: Neven Leskovar

poslije podne: Milka Ćurković

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefax: 01/48-08-822

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara