NAJAVA DOGAĐANJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 11. LIPNJAZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader primit će predstavnike Ericssona koje će voditi predsjednik i izvršni direktor korporacije Carl-Henric Svanberg (Banski dvori, 10 sati), nakon čega su moguće izjave za novinare. Vodstvo Ericssona u 11 sati primit će predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

ZAGREB - Predvidjeti mjere koje će povećati broj računala u domaćinstvima i broj korisnika interneta, te osigurati mjesta za besplatan pristup internetu, neke su od aktivnosti koje su za ovu godinu zacrtane u Operativnom planu provedbe Programa e-Hrvatska, koji će se naći pred hrvatskom Vladom. Taj je dokument za Vladu pripremio Središnji državni ured za e-Hrvatsku.. Na sjednici će Vlada osnovati koordinacijsku i tehničku radnu skupinu sa zadaćom da prati korištenje sredstava koje Hrvatska dobiva iz inozemnih izvora. (Banski dvori, Trg sv. Marka 2, 11 sati).

VARAŽDIN - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjeti će Slobodnu zonu Varaždin (13,45) gdje će nazočiti potpisivanju ugovora s najvećim domaćim i stranim investitorima u Slobodnoj zoni (14,15 sati), a potom će posjetiti tvrtku Gumiimepx (14,25) i Zračnu luku Varaždin, nakon čega je predviđena izjava za medije (14,55 sati).

SISAK - Svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije u povodu obilježavanja Dana županije, na kojoj će biti nazočan predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (11 sati). Prethodno, Šeks će položiti vijence ispred rodne kuće Stjepana i Antuna Radića (Trebarjevo Desno, 9 sati) i središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac (10 sati).

PETRINJA - U okviru službenog posjeta Hrvatskoj, povjerenik EU za proširenje Chris Patten u pratnji hrvatskog ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete posjetit će Petrinju i razgledati projekte i susresti se s izbjegličkim obiteljima (9,40 sati).

NEDELIŠĆE - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić otvorit će 6. Međunarodni sajam poduzetništva "MESAP", na kojem će se predstaviti 240 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije (Marčec Josipa 27, 10 sati) a potom je predviđena konferencija za novinare (11,50 sati).

ZAGREB - Glavni odbor HSS-a održat će sjednicu u okviru proslave rođendana braće Stjepana i Antuna Radić, kao pripremu za Programsku skupštinu stranke koja će se održati 12. lipnja u Zagrebu (Breščenskog, 16 sati).ZAGREB - Konferencija za novinare Nacionalne zaklade za razvoj
Tekst se nastavlja ispod oglasa

civilnog društva, čiji je povod objavljivanje prvog niza natječaja za ostvarivanje financijske potpore projektima organizacija civilnog društva (Kušlanova 27, 10 sati).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić primit će producenta i dvostrukog dobitnika Oscara Branka Lustiga i razgovarati s njim o aktualnostima i problematici hrvatske filmske proizvodnje (Ministarstvo kulture, Runjaninova 1, 15 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

(Hina) xiluc yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara