Najavljena premijera Talijanske drame "Njujorški maraton"

KOMEDIJA "Maratona di New York - Njujorški maraton" Edoarda Erbe Talijanske drame riječkoga HNK Ivana pl. Zajca, u režiji Neve Rošić, premijerno će biti izvedena 3. prosinca, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig rekla je da je taj tekst, iako naizgled jednostavan, u biti kompleksan i slojevit .

Najavila je dolazak autora komedije na premijeru te na predstavljanje knjige uoči premijere u kojoj će biti objavljen tekst "Njujorškog maratona" na talijanskom i hrvatskom jeziku u izdanju riječke izdavačke kuće "Adamić", HNK Ivana pl. Zajca i riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Redateljica Neva Rošić naglasila je komponentu tjelesnosti i kretanja u predstavi rekavši da ona zahtijeva napore dvojice glumaca do granice ozljeđivanja.

U predstavi je riječ o pripremama dvojice muškaraca za nastup na maratonu u New Yorku, odnosno na simboličnoj razini pokušaj dostizanja nekih drugih ciljeva.

U ulogama će nastupiti Mirko Soldano i Bruno Nacinovich, koji je ujedno i autor glazbe za predstavu. Scenu je postavio i riješio osvjetljenje Deni Šesnić, a scenski pokret djelo je Žaka Valente.

Edoardo Erba je suvremeni talijanski autor čije su predstave izvođene širom svijeta. Dio predstava režirao je sam. Djela su mu prevedena na više jezika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara