VIDEO U potresu na Tajvanu najmanje 6 mrtvih i 256 ozlijeđenih

VIDEO U potresu na Tajvanu najmanje 6 mrtvih i 256 ozlijeđenih
Screenshot: YouTube
 
NAJMANJE 6 ljudi je poginulo i 76 je nestalo u razornom potresu na Tajvanu.
 
Nekoliko zgrada se urušilo i nekoliko je ostalo nagnuto nakon potresa jačine 6,4 po Richteru koji je kasno u utorak pogodio Tajvan. Spasilačke službe još uvijek tragaju za mogućim žrtvama i preživjelima zarobljenim u ruševinama. Svjetske agencije objavile su snimke pogođenih područja i potrage za preživjelima.
 
 
"Snaga potresa neobična čak i za ovu regiju"
 
Radnik hotela Marshal koji je spašen iz podruma nakon urušavanja zgrade izjavio je da je snaga potresa bila neobična čak i za ovu regiju, u kojoj su potresi česti.
 
"Isprva nije bio toliko snažan... potresi se ovdje stalno događaju i to nije ništa. Ali kasnije je postalo zaista užasno", rekao je Chen Ming-hui za glavnu tajvansku novinsku agenciju CNA. Dvoje zaposlenika hotela Marshal je poginulo u potresu, objavila je CNA.
 
Prije dvije godine u potresu jačine 6,4 poginulo 155 ljudi
 
U potresu je poginulo najmanje 6 osoba, a 256 ih je ozlijeđeno. Nestalima se još uvijek smatra 76 osoba. Potres je također uzrokovao nestanak struje i vode u tisućama kućanstava, objavili su službenici.
 
Prije dvije godine Tajvan je pogodio potres jačine 6,4 po Richteru te uzrokovao rušenje stambenog kompleksa. Tada je poginulo 115 ljudi, a petero radnika u gradnji kompleksa optuženo je za nemar i kažnjeno zatvorom. Potres jačine 7,6 u središnjem Tajvanu 1999. uzrokovao je smrt više od 2300 ljudi. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara