Najmanje sedam planinara nestalo na Himalaji

Najmanje sedam planinara nestalo na Himalaji
Screenshot: You Tube

NAJMANJE sedam planinara, među kojima je i nekoliko Južnokorejaca, smatra se nestalima u lavini koja se obrušila na popularnu pješačku stazu planinskoga lanca Annapurne, rekla je dužnosnica ministarstva turizma Mira Acharyja.  

Planinari nestali nakon što se lavina srušila na stazu

Planinari su nestali nakon što se lavina srušila na stazu u selu Deurali na visini od 3200 metara u području Annapurne, rekla je Acharya.

"Mobilizirali smo policijske spasilačke ekipe u tome području, no loši vremenski uvjeti i snježne padaline ometaju naše napore da spasimo unesrećene", rekla je.

Među nestalima i južnokorejski učitelji

Kazala je i da helikopteri ne uspijevaju sletjeti na mjesto na kojemu su nestali planinari, a mjesni policajac Dipak Regmi tvrdi da će njegovim kolegama trebati najmanje jedan dan da stignu do tog mjesta iz najbliže policijske postaje.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap izvijestila je da su na Himalaji nestala četiri južnokorejska državljana. Radi se o učiteljima koji su u Nepalu volontirali. 

Tisuće stranih planinara posjete Himalaju tijekom sezone planinarenja u proljeće i jesen. U 2014. godini u lavinama na popularnoj ruti na Annapurni poginulo je najmanje 40 planinara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara