Najmlađi napadač na Filipa iz Sesveta napadnut u Remetincu

Najmlađi napadač na Filipa iz Sesveta napadnut u Remetincu

Tekst: I.Ka.
Foto: Arhiva

TROJICA mladića koja su prije nekoliko dana brutalno pretukla 14-godišnjeg Filipa u Sesvetama odležat će u pritvoru u Remetincu najmanje mjesec dana. Najmlađi od trojice maloljetnih napadača je napadnut u zatvoru, koji dijeli sa svojim vršnjacima, piše Jutarnji.

Čim je stigao u zatvor, mladići u ćeliji prislonili su ga uza zid te verbalno vrijeđali i zadirkivali, a dobio je i nekoliko udaraca šakama po tijelu i glavi. Iako nema vidljivih tragova napada, sljedeći dan curila mu je krv iz nosa i u strahu je za svoj život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj Remetinca nije upoznat s napadom na mladića u ćeliji

"Sigurno bismo primijetili da se takvo što dogodilo, a nitko nije ni naknadno prijavio napad. Iako maloljetnici po zakonu ne mogu biti u ćelijama s punoljetnicima, nije posebno dobro ni da su sa svojim vršnjacima jer su tada česti slučajevi zlostavljanja. Na to već dulje upozoravam", rekao je Tomislav Kralj, ravnatelj Remetinca.

Naime, protiv trojice maloljetnika je podignuta kaznena prijava Općinskom kaznenom sudu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Filipu S. i nasilničkog ponašanja. Dvojica starijih mladića prijavljena su za razbojništvo dok najmlađi nije. Trojica mladića bila su u alkoholiziranom stanju kada su napala i brutalno pretukla nedužnog dječaka. Tek kada su se otrijeznili, shvatili su ozbiljnost situacije. Jedan od njih policiji je navodno rekao da su brojni prolaznici vidjeli što se događa, ali su svi okretali glavu od tučnjave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara