Najtraženiji balkanski bjegunac ima hrvatsku putovnicu - s lažnim imenom, ali pravim otiskom

Najtraženiji balkanski bjegunac ima hrvatsku putovnicu - s lažnim imenom, ali pravim otiskom

Foro: press.rs

CRNOGORSKI narkoboss Darko Šarić, za kojim je potjernica Interpola raspisana još u listopadu 2009. godine, posjeduje originalnu hrvatsku putovnicu, koja mu je izdana u hrvatskom konzulatu u Tuzli, saznaje srpski Blic.

Najfascinantnije zvuči činjenica da je u dosjeu ove putovnice uistinu Šarićev otisak kažiprsta, dok su ime i ostali podaci od neke druge osobe. Nova saznanja o dokumentima koje koristi Šarić sugeriraju to da je prije putovnice najtraženiji balkanski bjegunac dobio i hrvatsku osobnu iskaznicu, i to sa vlastitom fotografijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Blicov izvor iz MUP-a Srbije navodi, da od trenutka kad je za njim raspisana potjernica, Šarić nije koristio ovu putovnicu.

"Utvrđeno je da je s tom putovnicom Šarić ranije putovao po Europi, a posljednji put ta putovnica je detektirana na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije. Otkriveno je i da je u istim intervalima putovalo još nekoliko osoba, za koje je sada utvrđeno da su koristile hrvatske pasoše, a nisu državljani te zemlje", tvrdi izvor Blica. Srpska policija pretpostavlja da je riječ o Šarićevim suradnicima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara