"Najveća balkanska svadba": Udružuju se srpska Delta, slovenski Mercator i hrvatski Agrokor

SLOVENSKI list Finance saznao je kako će povezivanje srpske Delte, slovenskog Mercatora i hrvatskog Agrokora započeti već ove godine, a pregovori oko udruženja triju kompanija već su započeli, prenosi B92.

U pregovorima se najviše teškoća očekuje pri uključivanju Agrokora Ivice Todorića i to zbog povijesno-političkih odnosa između Hrvatske i Srbije. Tri tvrtke će se najvjerojatnije udružiti u zajednički holding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruživanje je moglo početi još 2004. godine, no tada su se sukobili predsjednik uprave Mercatora Zoran Janković i prvi čovjek Delte Miroslav Mišković. Janković i Mišković su se tada dogovorili s Todorićem da zajednički preuzmu C Market, ali ih je Janković preduhitrio samostalnom ponudom Mercatora. Jankoviću međutim nije uspjelo samostalno preuzimanje C Marketa, koji je kasnije kupio konzorcij srpskih poduzeća pod vodstvom holdinga Delta. Janković je prošle godine smijenjen sa mjesta predsjednika uprave Mercatora, pišu Finance.

Prema ocjenama prošlogodišnjih poslovnih rezultata najveći uspjeh zabilježio je Mercator, pišu Finance, dodajući kako je Agrokor jako zadužen, a Delta još uvijek ima nešto zaliha od prošlogodišnje prodaje Delta Banke i Delta Osiguranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara