Nakon Madura, i venezuelska opozicija napustila pregovore

Nakon Madura, i venezuelska opozicija napustila pregovore
Foto: EPA

VENEZUELSKA opozicija objavila je da je napustila pregovore i da je završio dijalog za rješenje političke krize, pod posredstvom norveškog ministarstva vanjskih poslova, šest tjedana nakon što se predsjednik Nicolas Maduro povukao iz pregovora.

Razgovori, većinom održavani na karipskom otoku Barbadosu, započeli su nakon što nije uspio vojni puč koji je potaknuo vođa opozicije Juan Guaido u travnju protiv Madura, kojeg se optužuje za kršenje ljudskih prava i ekonomski kolaps, zbog kojeg su milijuni ljudi emigrirali iz Venezuele.

Madurovi predstavnici napustili su pregovore u kolovozu u znak prosvjeda protiv uvođenja oštrijih američkih sankcija Venezueli.

Opozicijski kritičari dijaloga s Madurom tvrdili su da je Maduro pristao na pregovore samo kako bi kupio vrijeme.

"Diktatorski režim Nicolasa Madura odbacio je proces pregovaranja s lažnim isprikama", rekao je Guaidoov ured u priopćenju objavljenom na Twitteru.

"Nakon više od 40 dana, u kojima su odbijali nastaviti (pregovore), potvrđujemo da je barbadoski mehanizam završio", dodaje se.

Ni venezuelsko ministarstvo informiranja ni norveško ministarstvo vanjskih poslova za sada nisu komentirali povlačenje iz pregovora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara