Nakon Rijeke, zatvoren Konzumov dućan i u Osijeku: "Više nije isplativ, a nije jedini kojeg čeka ova sudbina"

Nakon Rijeke, zatvoren Konzumov dućan i u Osijeku: "Više nije isplativ, a nije jedini kojeg čeka ova sudbina"

Foto: Glas Slavonije

OSJEČANIMA dobro poznata samoposluga iz Konzumova lanca koja se nalazila u podrumskim prostorima trgovačkog centra Super (posrijedi je zgrada nekadašnje robne kuće Supermarket) na Trgu slobode 6, prestala je s radom s posljednjim danom prošle godine, piše Glas Slavonije.

Jučer se više nije moglo ući u tu trgovinu, a na vanjskom ulazu radnici su skidali ljepljivu foliju s natpisom tog trgovačkog lanca.

Kako je rekao voditelj Konzumove Službe za odnose s javnošću Petar Tanta, ta samoposluga zatvorena je zbog toga što više nije isplativa i nije jedina u tome lancu kojoj slijedi ista sudbina. Dodao je da su svi radnici iz zatvorene Konzumove trgovine raspoređeni na druge poslove u istom trgovačkom lancu u blizini.

"Možemo potvrditi kako smo u skladu s planom restrukturiranja zatvorili našu trgovinu na Trgu slobode 6 u Osijeku, a kupce pozivamo da nesmetano nastave kupovati u našoj trgovini Maxi u blizini koja se nalazi na Trgu Ante Starčevića 10", rekao je Tanta.

Objasnio je da se optimizacija Konzumove prodajne mreže provodi stalno i dio je redovitog poslovanja koje se odvija na način uobičajen u maloprodaji.

Prema Tantinim riječima, svake se godine do sada zatvarao određeni broj prodajnih mjesta uz istodobno otvaranje drugih, bez utjecaja na zaposlenost koji bi izlazio iz okvira fluktuacije zaposlenika karakteristične za maloprodaju u velikim sustavima. Konzum je do sada na području Osijeka zatvorio tri trgovine malog formata, ističe Tanta, a u sklopu trenutnog procesa restrukturiranja predviđeno je zatvaranje 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske.

Podsjetimo, najveći Konzumov dućan u Rijeci također je zatvorio svoja vrata. Riječ je o Konzumu u sklopu riječkog centra Tower.

Kada je istekao ugovoreni najam u riječkom centru Tower, Konzum ga nije produljio, a devedesetak radnika zbrinuto je u drugim trgovinama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara