Nakon stabilizacije poslovanja "Đuru Đakovića" zanima budućnost

"Đuro Đaković" je stabilizirao poslovanje i sada nas zanima budućnost, kazao je danas na prigodnu skupu u povodu 83. obljetnice osnutka te tvrtke predsjednik Uprave Dragan Marčinko, istaknuvši kako je sanacija provedena uglavnom na teret vlasnika, a stabilnost poslovanja ostvarena znatnom pomoći države dobivanjem važnih projekata i poslova za HŽ, Inu i Hrvatske ceste. L

Govoreći o ostvarenju vizije o pet tisuća radnih mjesta u izvozno usmjerenoj industrijskoj zoni, Marčinko je istaknuo kako je važno iskoristiti nepopunjene kapacitete i privući ulaganja u "Đakovićevu" Slobodnu zonu osnovanu u kolovozu 2001. na 250.000 četvornih metara površine, u kojoj trenutačno posluje 26 uglavnom proizvodnih tvrtaka s 1200 radnika.

Osim novootvorenih prostora sudionici današnjeg skupa obišli su i proizvodni pogon koji je kupila poznata francuska tvrtka Saint Jean Industries i gdje se ugrađuje oprema. Iako nešto kasni, prva faza proizvodnje u njemu će početi u travnju, a zaposlit će 150 ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu proslave 83. rođendana "Đure Đakovića" predstavnici Zavoda za konstrukcije Građevinskog fakulteta u Zagrebu i Montaža "Đure Đakovića" potpisali su ugovor o sufinanciranju znanstveno-istraživačkog projekta "Unapređenje nosivih struktura mostova". Taj bi trogodišnji projekt, kaže direktor Montaže Darko Katić, trebao jamčiti pravo mjesto čelika u mostogradnji i veću zastupljenost takvih čeličnih mostova i na hrvatskom, i na stranim tržištima.

(Hina) xvruž yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara