Nakon što je oslobođen zbog silovanja 13-godišnjakinje, Splićanin silovao i vlastitu kćer

DA JE hrvatsko pravosuđe sporo u "dijeljenju pravde" odavno je poznato, no ono što postaje sve više zabrinjavajuće su skandalozne odluke koje isto donosi.

Jedna od skandaloznih odluka ovdašnjeg pravosuđa je i ona Županijskog suda u Šibeniku, koji je 46-godišnjeg J.G., inače profesionalnog vojnika iz Splita, najprije "kaznio" s deset mjeseci zatvora za silovanje 13-godišnje djevojčice 1999. godine. Nakon toga silovao je i svoju malodobnu kći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za silovanje djevojčice iz Knina koja danas ima 21 godinu sud ga je, prenosi Slobodna Dalmacija, oslobodio krivnje uz obrazloženje da je 13-godišnja djevojčica dobrovoljno pristala na seks. Dok je na slobodi čekao ponovno suđenje za silovanje djevojčice u Kninu, jer je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku presudu i odredio da se u postupku provede novo suđenje, silovatelj i pedofil silovao je i jednu od svojih kćeri. Naime, na prvom je suđenju osuđen samo za "pokušaj nedjela", uz obrazloženje da je djevojka pristala na seks, a Vrhovni je sud obnovio postupak i zatražio da mu se sudi pred novim sudskim vijećem koji sada vodi sutkinja Jadranka Biga-Milutin.

46-godišnjak se jučer je trebao (ponovno) odgovarati za zločine silovanja pred sudom, no suđenje je odgođeno zbog odsutnosti djevojke koju je prvu silovao, a koja se danas, prenosi list, nalazi u teškom psihičkom stanju. Djevojka je silovana u noći s 26. na 27. prosinca 1999. godine kada je, zbog svađe u svom domu odlučila prespavati kod optuženoga. Te ju je večeri J.G. nasilno odveo u spavaću sobu te ju silovao.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara