Nakon što je oslobođen zbog silovanja 13-godišnjakinje, Splićanin silovao i vlastitu kćer

DA JE hrvatsko pravosuđe sporo u "dijeljenju pravde" odavno je poznato, no ono što postaje sve više zabrinjavajuće su skandalozne odluke koje isto donosi.

Jedna od skandaloznih odluka ovdašnjeg pravosuđa je i ona Županijskog suda u Šibeniku, koji je 46-godišnjeg J.G., inače profesionalnog vojnika iz Splita, najprije "kaznio" s deset mjeseci zatvora za silovanje 13-godišnje djevojčice 1999. godine. Nakon toga silovao je i svoju malodobnu kći.

Za silovanje djevojčice iz Knina koja danas ima 21 godinu sud ga je, prenosi Slobodna Dalmacija, oslobodio krivnje uz obrazloženje da je 13-godišnja djevojčica dobrovoljno pristala na seks. Dok je na slobodi čekao ponovno suđenje za silovanje djevojčice u Kninu, jer je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku presudu i odredio da se u postupku provede novo suđenje, silovatelj i pedofil silovao je i jednu od svojih kćeri. Naime, na prvom je suđenju osuđen samo za "pokušaj nedjela", uz obrazloženje da je djevojka pristala na seks, a Vrhovni je sud obnovio postupak i zatražio da mu se sudi pred novim sudskim vijećem koji sada vodi sutkinja Jadranka Biga-Milutin.

46-godišnjak se jučer je trebao (ponovno) odgovarati za zločine silovanja pred sudom, no suđenje je odgođeno zbog odsutnosti djevojke koju je prvu silovao, a koja se danas, prenosi list, nalazi u teškom psihičkom stanju. Djevojka je silovana u noći s 26. na 27. prosinca 1999. godine kada je, zbog svađe u svom domu odlučila prespavati kod optuženoga. Te ju je večeri J.G. nasilno odveo u spavaću sobu te ju silovao.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara