Nakon željezničke tragedije, Televizija Srbije emitirala pjesmu "Mostovi na morači"

PUKLA bruka u Srbiji! - tek pet sat nakon nezapamćene željezničke nesreće državna televizija "drugog oka iste glave", onog srpskog, emitirala je emisiju narodne glazbe "Jedna pesma jedna želja".

Neukus se tu nije završio, jer je među ostalim folk evergreenima puštena i poznata pjesma "Mostovi na Morači", piše Kurir.

Direktor RTS Aleksandar Tijanić je čim je doznao za skandalozno narodnjačko prelo na televiziji odmah naredio da se prekine emitiranje emisije.

Ako smo milsili da je dvojba "Janica ili misa pitanje je sad" nešto, što tek reći na Televiziju Srbije, koja je odmah poslije "Dnevnika" i tragedije pustila humorističnu emisiju. Nakon toga su išle kratke izvanredne vijesti o nesreći u kanjonu Morače, poslije čega je uslijedila "Jedna pesma...", koja je prekinuta nakon 35 minuta. Smijeh, smrt, smijeh, parafrazirajmo ofucani slogan hrvatskog radija "Sport, glazba, sport"

Nakon prekida emisije i poruke preko ekrana "Zbog velikog broja poginulih u teškoj nesreći, prekidamo redovni program", opet je krenula glazba, ali klasična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Tijanić ne vidi ništa sporno u folk paradi za vrijeme izvlačenja tijela iz kanjona kod Podgorice. Tvrdi da je sam nazvao redakciju i prekinuo emitiranje kada su stigle vijesti o desecima poginulih.

- Najprije nije bilo vijesti o žrtvama, već samo o tome da su se vagoni survali, ali da kanjon nije predubok. Tek oko deset sati stigle su točne vijesti o desecima poginulih, do tada se govorilo o troje - kaže Tijanić.

Čovjek koji se arogancijom predstavio i gledateljstvu u Hrvatskoj, gostujući prošle godine kod imenjaka Stankovića, kojeg je tada propisno "ispreskakao", još jednom je demonstrirao prepotenciju: - "Samo direktor može da prekine program. To sam i učinio", poručio je superiorni "diša", koji neodgovorno tvrdi da spomenuta skladba uopće nije puštena, iako su svi čuli suprotno.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara