Nakon ZJZ-a iz Karlovca, suspenzije i u Hrvatskim vodama zbog Pivovare

DVIJE osobe odgovorne za izdavanje vodopravnih akata iz karlovačke ispostave Hrvatskih voda suspendirane su, jer nakon utvrđivanja nedopuštenog ispuštanja otpadnih voda većeg od graničnog, nisu ukinule postojeće vodopravne dozvole i naloge Karlovačkoj pivovari.

Ministarstvo je to odlučilo po završetku provedenog nadzora nad radom Hrvatskih voda, te nakon suspenzije državnog vodnog inspektora i oduzimanja licence laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo u Karlovcu. Kompletna dokumentacija o nalazima istrage u Hrvatskim vodama danas će biti proslijeđena Državnom odvjetništvu.

"Istraga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva nad radom službi nije vezana za smrtni slučaj, niti su navedene za isti na bilo koji način odgovorne", napomenuto je u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

U međuvremenu, istraga vezana za smrt Zdravka Martinovića nastavlja se danas saslušanjima i uzimanjem iskaza radnika Karlovačke pivovare. Istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu sinoć je saslušala obitelj i susjede preminulog Martinovića.

A.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara