Naoružana skupina ubila četiri taoca u Nigeriji

Naoružana skupina ubila četiri taoca u Nigeriji
Screenshot: France 24

NAORUŽANA skupina koja je prije pet mjeseci otela humanitarne radnike na sjeveroistoku Nigerije poručila je kako je ubila četvero taoca, javlja Reuters.

Pokraj grada Damaska u saveznoj državi Borno, na području gdje operiraju islamski pobunjenici, ovog je srpnja oteto šestero ljudi.

Islamska država zapadnoafričke provincije - glavna džihadistička skupina 

Riječ je o skupini Islamska država zapadnoafričke provincije, koja se odvojila od militantne skupine Boko Haram, koja djeluje od 2009. godine. I sada Islamska država zapadnoafričke provincije predstavlja glavnu džihadističku skupinu u regiji. Inače, Islamistička pobuna koja traje već cijelo desetljeće dovela je do smrti oko 30.000 ljudi, a dva milijuna je moralo pobjeći iz svojih domova.

U rujnu je jedan taoc ubijen, a sada njih još pet

Humanitarni radnici organizacije Akcija protiv gladi – jedan zaposlenik, dva vozača i tri zdravstvena radnika oteti su u srpnju. U rujnu je jedan od taoca ubijen. Ovog su petka iz humanitarne organizacije rekli kako je pobunjenička skupina ubila četvero od preostalih pet taoca.

“Akcija protiv gladi najstrože osuđuje posljednja ubojstva i duboko žali što njihovi pozivi za puštanjem taoca nisu imali učinka”, rekli su iz ove organizacije te pozvali na puštanje preostale radnice koja je zatočena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara