Napadač iz Orlanda pojavio se u dokumentarcu o naftnoj katastrofi

Foto: Hina

NAPADAČ na gay klub u Orlandu Omar Mateen pojavio se u dokumentarcu o naftnoj katastrofi u Meksičkom zaljevu 2010. čiji su dijelovi u srijedu izašli u medijima.

Mateena su snimili autori dokumentarca "The Big Fix" o katastrofi na naftnoj platformi Deepwater Horizon.

Ubojica 49 ljudi u gay klubu u Orlandu tada je radio kao zaštitar na plaži kod grada Pensacole na Floridi gdje je trajala operacija čišćenja naftne mrlje.

Mateen na snimci psuje i omalovažava radnike koji su sudjelovali u akciji. "Nikoga za ništa nije briga. Svi samo žele plaću, kao da se nadaju da će doći još više nafte kako bi imali što raditi", rekao je Amerikanac afganistanskog podrijetla.

"Kao da žele nove katastrofe jer tako zarađuju novac", dodao je Matten u snimci od 40-tak sekundi.

Autori filma Josh i Rebecca Tickell snimku su dali vlastima. "Ne želimo ubojici dodatno davati na važnosti. Naše misli su s obiteljima žrtava masakra, žalimo zajedno s njima", rekli su.

Mateen je u subotu pucao po gostima u gay klubu u Orlandu, ubivši 49 i ranivši desetke u najgoroj masovnoj pucnjavi u povijesti SAD-a.

Ubili su ga policajci nakon trosatne drame. Istražitelji su ispitali njegovu suprugu kojoj prijeti optužba ako se dokaže da mu je pomagala u masakru.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara