Napeto na suđenju za kornatsku tragediju: Slavici upućene pogrdne riječi

Napeto na suđenju za kornatsku tragediju: Slavici upućene pogrdne riječi

Foto: Andrija Lučić / Cropix

TIJEKOM nastavka suđenja Draženu Slavici za tragediju na Kornatima svoje je svjedočenje nastavio jedini preživjeli svjedok Frane Lučić.

Kako javlja HRT, zastupnika optužbe zanimalo je je li se Slavica ikada interesirao za zdravlje Frane Lučića nakon tragedije do danas, na što je Lučić odgovorio: "Koliko ja znam, nije nikad, ni on ni Jurin".

Na to je reagirao Slavica koji je izrazio žaljenje zbog stradavanja vatrogasaca, na što je izazvao burnu reakciju među roditeljima poginulih: "Mogu iskoristiti priliku da izrazim žaljenje za stradavanje njega i naših kolega", kazao je Slavica.

Majka poginulog Karla Ševerdije tada je uz pogrdne riječi upućene Slavici izašla iz sudnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić nije dopustio da Lučić odgovori na pitanje branitelja optuženog Čede Prodanovića na temelju čega tvrdi da je Slavica kriv za tragediju.

Svoje svjedočenje Lučić je završio kazavši kako misli da se nesreća dogodila zbog odbačene bombe NATO-saveza. "Taj zaključak zasnivam na temelju konzultacije s umirovljenim časnik Hrvatske vojske Nediljkom Pušićem", rekao je Lučić.

Sljedeći svjedok, general bojnik Josip Stojković rekao je da na Kornatu nikad nije bilo vojnih vježbi. Stojković u neispravnosti dizalice na helikopteru poslanom u spašavanje ne vidi problem. No, pri tom zaboravlja da je upravo zbog korištenja modela s podvezivanjem, a ne dizalice, spašavanje trajalo satima umjesto desetak minuta.

Podsjetimo, Lučić je iskazom tereteći Slavicu ispričao kako su na požarište poslani maloljetni vatrogasci bez položene obuke za helikopterski desant.

Suđenje se nastavlja sutra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara