"Napredak" zabrinut vrijeđanjem kardinala puljića i biskupa komarice

Hrvatsko kulturno društvo "Napredak" izrazilo je zabrinutost i ogorčenje zbog vrijeđanja i omalovažavanja što su nedavno u središtu glavnog grada BiH doživjeli vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i predsjednik Biskupske konferencije BiH banjolučki biskup Franjo Komarica. L

U priopćenju za javnost Središnja uprava "Napretka" istaknula je da zabrinjava činjenica da se ovakva ponašanja u posljednje vrijeme često događaju kako prema vjerskim dužnosnicima tako i prema vjernicima katolicima Hrvatima u Sarajevu, javila je danas Ika.

Ta zbivanja stvaraju nepovoljno ozračje i vode k odlučivanju o napuštanju toga grada, što je akt svojevrsnog, kako se ističe u priopćenju, etničkog čišćenja.

Dodaje se da takvo stanje treba promišljeno i rezolutno mijenjati za što su najodgovorniji zakonodavna i izvršna vlast uz aktivnu suradnju svih tijela koja su po Ustavu zadužena za sigurnosno stanje u gradu i šire.

Samo energičnom akcijom može se eliminirati negativni trend ponašanja u odnosu na katolike Hrvate koji su na tome području autohtoni čimbenik u razvoju grada i njegove sveukupne kulture i gospodarstva, stoji u zaključku priopćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara