Narod odlučuje: "Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti"

Narod odlučuje: "Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

GRAĐANSKA inicijativa Narod odlučuje objavila je da je pokrenula kampanju kojom poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament i svojim glasanjem kazne sve političke opcije koje su hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj.

"Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila je dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava - 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev HDZ je u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio referendum koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru", navode u priopćenju.

Iz GI Narod odlučuje, stoga, pozivaju birače da izađu na izbore i kazne kradljivce referenduma. "Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti", poručili su biračima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara