Nasilni dječak iz osječke osnovne škole udaljen iz razreda

Nasilni dječak iz osječke osnovne škole udaljen iz razreda
Na fotografiji je Osnovna škola Tin Ujević u Osijeku Foto: Google Street View

DJEČAK koji je u osječkoj Osnovnoj školi Tin Ujević sustavno maltretirao svoje kolege udaljen je iz razreda.

>> Učenik u Osijeku terorizira drugu djecu: "Sinu mi je stavio skalpel pod vrat"

Nastava "jedan na jedan"

Dječak je od jučer krenuo s nastavom "jedan na jedan" sa stručnom službom i to u suprotnoj smjeni od one koju polazi njegov 5. b razred, piše Glas Slavonije.

"Ovaj tjedan taj će učenik imati nastavu od 8 do 11:30 sati, a to bi trebalo biti tako sve dok se za njega ne pronađe mjesto u Osnovnoj školi Vijenac, odnosno u Odjelu za djecu s poremećajem u ponašanju. To rješenje za sada nam se čini dobro, no vjerujte da smo još uvijek svi u strahu i većina nas svoju će djecu voditi u školu, što je apsurdno u petom razredu", ispričala je Kristina Knežević, jedna od majki koje su pokrenule akciju premještaja nasilnog 12-godišnjaka.

"Možda ćemo prebaciti djecu u drugu školu"

"Već se jednom dogodilo da je on otišao iz razreda pa je vraćen. Ne bude li se sad ovo poštovalo, vjerujem da ćemo opet ići u tzv. štrajk, odnosno bojkot, pa možda čak i prebaciti djecu u drugu školu", dodala je Knežević.

Kako doznaje Glas Slavonije, dječakova majka suglasna je da njezino dijete više ne pohađa OŠ Tin Ujević, odnosno da se čeka premještaj u OŠ Vijenac, ali ne prije nego što se za to stvore svi potrebni preduvjeti. Do toga neće doći prije rujna iduće godine, potvrdila je ravnateljica OŠ Vijenac Vesna Vrbošić.

Napadao djevojčice, gušio dječake...

Podsjetimo, prošli tjedan je cijeli razred bojkotirao nastavu zbog sustavnog maltretiranja koje su trpjeli od 12-godišnjeg kolege. Njegovo nasilje kulminiralo je u srijedu, kad je na satu tehničke kulture izvadio skalpel i najprije ga stavio sebi pod grlo, a potom i drugom učeniku. Osim toga, napadao je djevojčice i gušio dječake.

Prema riječima jedne majke, nasilni dječak je od njezine kćeri prošle godine tražio da skine majicu dok je prolazila pokraj toaleta i otkopčao svoje hlače.

Centar za socijalnu skrb Osijek podnio je u siječnju ove godine prijedlog Općinskom sudu radi donošenja odluke o oduzimanju prava majci na stanovanje s djetetom i povjeravanje drugoj osobi. Sud je to odbio smatrajući kako nema pretpostavki za izricanje predložene mjere CZSS-a, temeljeno na iskazima svjedoka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara