Nasljednik Martine Dalić isto misli da je Agrokorov spas najvažniji, a sve drugo je manje bitno

Nasljednik Martine Dalić isto misli da je Agrokorov spas najvažniji, a sve drugo je manje bitno
Foto: Hina

MINISTAR gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je danas da u procesu nagodbe u Agrokoru svi neće biti sto posto zadovoljni, no kako je namjera Agrokor osposobiti za tržišnu utakmicu i njegovu filozofiju poslovanja postaviti na jedan drugačiji način. 

"Ono što je činjenica i čega smo svjesni je da u procesu nagodbe neće svi biti sto posto zadovoljni, ali naša je namjera i intencija da Agrokor osposobimo za jednu tržišnu utakmicu, da filozofiju poslovanja Agrokora postavimo na jedan drugačiji način", rekao je Horvat odgovarajući na pitanje novinara o jučerašnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića s prvim zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevim te izvanrednom upravom Agrokora.

Ministar ističe da Agrokor kao koncern i sva ovisna trgovačka društva moraju biti jedan drugačiji servis hrvatskim građanima, a prvenstveno predstojećoj turističkoj sezoni.

Sastanci Rusa s premijerom mu nisu ni čudni ni novi

Kada je riječ o jučerašnjim sastancima, Horvat je kazao da oni za njega ne predstavljaju ništa novo i čudno, kako premijer želi biti informiran te čuti drugu stranu koja sudjeluje u procesu nagodbe, a "koju u ovom trenutku vrlo dobro vodi i kanalizira izvanredna uprava".

Ističe da su svjesni činjenice da su se ti razgovori, kako se bliži rok za nagodbu, odnosno 10. srpnja, intenzivirali, no smatra da je to u potpunosti normalna stvar.

Na upit o medijskim napisima da Sberbank misli ostati u novom Agrokoru maksimalno tri-četiri godine, a onda ga prodavati, Horvat je rekao da ne bi o tome spekulirao te da u ovom trenutku s predstavnicima Sberbanka nije razgovarao.

"A procesi, kada se nagodba potpiše i počne primjenjivati, kako će teći u iduće dvije godine to ćemo vidjeti", rekao je Horvat odgovarajući na novinarska pitanja uoči konferencije Strategije u vremenu disrupcije - nova pravila konkurentnosti, koju organizira Hrvatska poštanska banka (HPB). 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara