Nastavak HUS-ove blamaže: Na sindikalnom prosvjedu u Osijeku samo 500 ljudi

Tekst: I.Kri.
Foto: Vlado Kos (Cropix)

NAKON što je Hrvatska udruga sindikata na čelu sa Ozrenom Matijaševićem jučer u Vinkovcima uspjela okupiti 300 prosvjednika, danas ih je u Osijeku došlo samo malo više, od 400 do 500.

"Ovako dalje više ne može. Vrijeme je da se kaže stop korupciji, kriminalu i nesposobnosti. Vlada nam je napuhavala balon lažnog optimizma, a naše primjedbe su se s podsmjehom odbacivale. Danas smo tu gdje jesmo, a sutra će biti još gore, ukoliko ne dođe do promjena koje tražimo. Krajnje je vrijeme da Vlada počne raditi u interesu naroda, a ne svojih sponzora, rođaka i slične klijentele. U ovoj državi kriminalci se ne kažnjavaju, nego su viđeniji članovi našeg društva i to mora prestati", rekao je okupljenima Matijašević  te poručio ostalim sindikalnim vođama da bi im bilo bolje da se pridruže prosvjedima, a da njemu ne lijepe etikete, piše Jutarnji list.

Zanimljivo je da su prosvjednici sa svojih plakata poručili da žele da se vrati odbjegli premijer Sanader. "Harač rajo harač" bila je poruka prosvjednika uz koju je stajala slika Jadranke Kosor. Sutra se ova prosvjedna karavana koja traži ukidanje vraćanje PDV-a na 22 posto i ukidanje harača seli u Šibenik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara