Nastavak regionalne akcije "Trio": U Albaniji sinoć zaplijenjena najmanje tona marihuane

Ilustracija: Index

U MEĐUNARODNOJ policijskoj akciji razbijanja lanca trgovine drogom, kodnog imena "Trio" sinoć je u dvama albanskim gradovima zaplijenjena najmanje tona marihuane koju su krijumčari namjeravali prevesti u Grčku i Italiju. priopćila je danas albanska policija, a prenijeni regionalni mediji.

Oko 700 kilograma marihuane zaplijenjeno je u luci Draču, 45 kilometara sjeverozapadno od Tirane. Droga je bila skrivena u kamionu koji se trebao ukrcati na trajekt koji je plovio u Italiju. U Sarandi, 300 kilometara južno od Tirane, zaplijenjeno je najmanje 300 kilograma marihuane u kamionu koji je išao u Grčku.

Krijumčari su uhićeni u sklopu koordinirane regionalne operacije "Trio", pokrenute prije šest mjeseci radi razotkrivanja međunarodne mreže krijumčara droge i u kojoj, osim albanske policije, sudjeluju i hrvatska i crnogorska policija te policija Republike Srpske. Dosad je uhićeno šezdesetak osumnjičenika i zaplijenjeno više od 360 kilograma marihuane.

Jučer je policija Republike Srpske priopćila da je u sklopu iste akcije uhićeno 13 ljudi u BiH te 17 u Crnoj Gori zbog krijumčarenja skunka. Još ranije je na području Republike Srpske uhićeno sedam osoba, a u Crnoj Gori 20. Hrvatska je policija u sklopu akcije "trio" dosad zaplijenila 30 kilograma marihuane na području Istre i Makarske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara