Nastavak suđenja u "slučaju Tisak" sredinom rujna

Nastavak suđenja Miroslavu Kutli i ostalim optuženicima u "slučaju Tisak" odgođen je za rujan ove godine zbog bolesti trećeoptuženog Božidara Marića.

Kutle i ostalih 11 suoptuženika koje se tereti za 47 milijuna kuna "teške" gospodarske zlouporabe na štetu Tiska trebali su prije ljetne stanke početi iznositi obranu, no zbog bolesti bivšeg člana Uprave Tiska Marića sutkinja zagrebačkog Općinskog suda Koraljka Bumči danas je to odgodila za rujan.

Na idućem ročištu, 17. rujna, sudski će se vještačiti medicinska dokumentacija Marića koji je u bolnici zbog srčanih tegoba.

Iz zdravstvenih je razloga već ranije izdvojen postupak protiv bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Tiska osmooptuženog Mladena Strukana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vještačenja medicinske dokumentacije i završnog iskaza knjigovodstveno-financijskog vještaka očekuje se da će optuženi početi s iznošenjem svojih obrana, gotovo tri godine nakon početka suđenja kada su svi izjavili da nisu krivi.

Uz Kutlu optuženi su Zdenko Francetić, Božidar Marić, Petar Anić, Krunoslav Marčinko, Ivan Majić, Juraj Hrvačić, Ivan Granić, Tomislav Mesarić, Milena Šenator, Dražen Mandić i Stanko Koncul.

Optužnica Kutlu tereti da je ostale optuženike, bivše članove Uprave Tiska i poslovne partnere, poticao na gospodarske zlouporabe. Tužiteljstvo tvrdi da im je Kutle, iako nije bio većinski vlasnik Tiska, davao naloge da kreditiraju druga poduzeća koja su pak, raznim ugovorima o prijeboju i kompenzaciji, novac proslijedila u tvrtke Kutlinog Globus holdinga. Na taj je način, tvrdi tužiteljstvo, iz Tiska "izvučeno" oko 47 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara