Nastavak suđenja za malverzacije u krapinskom Domu zdravlja

Suđenje za malverzacije s lijekovima i sanitetskim materijalom, kojima je Dom zdravlja u Krapini oštećen za 2.273.328 kuna, nastavljeno je danas na Županijskom sudu u Zlataru. L

Zdenka Hlebec (59), bivša glavna sestra krapinskog Doma zdravlja, zagrebački poduzetnik Ninoslav Brčić (47) i bivša ravnateljica Doma zdravlja dr. Vesna Filipović - Hitrec (62), terete se za više kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Hlebec i Brčić, direktor poduzeća Hiron d.o.o iz Zagreba, optužuju se i za krivotvorenje službenih isprava, a dr. Filipović - Hitrec, za nesavjestan rad u službi, odnosno da je propustila pravodobno kontrolirati rad podređene joj glavne medicinske sestre.

Riječ je o lijekovima i materijalu koji su plaćeni, a nikad nisu stigli u ambulante krapinskog Doma zdravlja.

Na početku suđenja, koje traje od studenog prošle godine, kao svjedoci ispitane su medicinske sestre koje su radile u ambulantama krapinskoga Doma zdravlja, a bile su zadužene za naručivanje lijekova i materijala, a potom su svoje iskaze dali liječnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas su pak izjave dale stomatologinja Lidija Martinčević i Jasnica Čorić.

Doktorica Čorić rekla je da je vodila svoju evidenciju naručenih i dobivenih stomatoloških materijala i lijekova, iz koje se mogao iščitati nesrazmjer između primljenog i zaduženog.

Kako je, naime, rekla, jedne je godine izračunala da je dobila lijekova i materijala za 30 do 35 tisuća kuna, a njezinu se ambulantu u Gornjem Jesenju teretilo za 100.000 kuna.

Suđenje se nastavlja 10. prosinca ispitivanjem novih svjedoka.

(Hina) xkra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara