Nastavlja se istraga o fizičkom sukobu u "Valpovu"

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je danas da su, u suradnji s valpovačkim Općinskim državnim odvjetništvom, poduzete nužne mjere kako bi se utvrdile činjenice o fizičkom sukobu radnika Poljoprivrednog kombinata "Valpovo" dd i djelatnika zaštitarske tvrtke "Borbaš security", od 28. prosinca, a radi utvrđivanja moguće kaznene odgovornosti sudionika.

U priopćenju za javnost navodi se da je Županijsko državno odvjetništvo zatražilo od nadležne policijske uprave poduzimanje svih potrebnih, zakonom predviđenih radnji i mjera, u cilju suzbijanja mogućeg daljnjeg narušavanja javnog reda i mira kao i ocjenu zakonitosti primjene ovlasti djelatnika zaštitarske tvrtke "Borbaš security".

"Općinsko državno odvjetništvo u Valpovu podnijelo je istražnom sucu osječkog Županijskog suda prijedlog za poduzimanje istražnih radnji protiv više sudionika događaja od 28. prosinca zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 124. Kaznenog zakona i kazneno djelo prijetnje iz čl. 129. Kaznenog zakona. Nadležna državna odvjetništva i dalje poduzimaju sve nužne radnje, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima", stoji u priopćenju osječkog županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu radnika i zaštitara 28. prosinca ozlijeđeno je deset osoba. Predstavnici Stožera za obranu kombinata za sukob su optužili djelatnike zaštitarske tvrtke "Borbaš", a vlasnik te tvrtke Alen Borbaš tvrdio je da su njegove zaštitare za vrijeme smjene napali radnici PPK "Valpovo".

(Hina) ivuč dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara