Nastavlja se suđenje optuženima za zločin na Ovčari

DOK se Vukovar ovih dana nastavlja prisjećati svojih žrtava, u Beogradu je jučer nastavljeno suđenje počiniteljima masakra na Ovčari. Nakon što se njih 17 jučer po treći puta izjasnilo da nisu krivi, suđenje se nastavlja danas ponovnim otvaranjem dokaznog postupka.

Predsjedavajući Vijeća za ratne zločine, Vesko Krstajić, najavio je danas mogućnost da bi bivši oficiri JNA, Veselin Šljivančanin i Miroslav Radić, mogli svjedočiti na suđenju optuženima za ubojstvo više od 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari. Radić je, podsjećamo, oslobođen optužbi, dok će Šljivančaninu uskoro isteći kazna zatvora u Haškom tribunalu i on bi, ukoliko tužitelj ne podnese žalbu, mogao biti pušten na slobodu.

Za ubojstva zarobljenika u studenom 1991. godine optuženi su: Miroljub Vujović, Stanko Vujanović, Milan Lančužanin, Jovica Perić, Ivan Atanasijević, Predrag Madžarac, Milan Vojinović, Predrag Milojević, Vujo Zlatar, Goran Mugoša, Đorđe Šošić Miroslav Đanković, Predrag Dragović, Nada Kalaba, Slobodan Katić i Marko Ljuboja.

Vijeće za ratne zločine godinu dana ranije je osudilo 14 osoba na višegodišnje kazne zatvora, a dvije oslobodio optužbe.

Obilježavanje "Dana sjećanja na žrtvu Vukovara " završit će odavanjem počasti žrtvama ubijenim na Ovčari 20. studenoga 1991. godine.

Iz tamošnje masovne grobnice ekshumirani su posmrtni ostaci 200 ranjenika i civila, koje su jugo-srpski agresori odveli iz vukovarske bolnice nakon sloma obrane grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara