LEŠ U ŠKRINJI

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec, svjedoči ujak koji je govorio da zna istinu

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec, svjedoči ujak koji je govorio da zna istinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DANAS se nastavlja suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo nakon gotovo 19 godina pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući Srnec. Suđenje se nastavlja u 9 sati na Županijskom sudu u Varaždinu. 

Danas će svjedočiti Smiljanin i Jasminin ujak Drago Sabol te susjeda iz njihove ulice. Ujak Smiljane i ubijene Jasmine novinarima je u veljači ove godine ispričao da je Jasminu posljednji put vidio u svibnju ili lipnju 2000. godine te da su se Smiljana i Jasmina stalno svađale. Rekao je i da zna istinu.

Nešto iza 9 sati započelo je ročište. Sudac je izričito zabranio novinarima simultano izvještavanje iz sudnice te zaprijetio oduzimanjem mobitela i laptopa. 

Glavna rasprava započela je u utorak. Tada je otkrivena strategija njene obrane, čini se da će sumnju baciti na oca.

I dok tužiteljstvo tvrdi da je Smiljana Srnec jedina mogla počiniti jedno od najintrigantnijih ubojstava posljednjih godina – ne toliko zbog pet udaraca tupim predmetom u lijevu stranu glave, koliko zbog dva desetljeća skrivanja leša u zamrzivaču u obiteljskoj kući – strategija je obrane da baci sumnju na nekog drugog počinitelja.

"Činjenice koje zahtijevaju razjašnjenje su: vrijeme kada je žrtva posljednji put viđena živa, tko je lagao i prikrivao istinu u obitelji Dominić, tko je sve živio u obiteljskoj kući, tko su bile agresivne osobe u obitelji, je li okrivljena mogla sama pohraniti tijelo žrtve", rekao je u uvodnoj riječi Krešimir Golubić, odvjetnik Smiljane Srnec optužene da je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njen leš sakrila u zamrzivač koji nitko nije otvarao 19 godina. 

Bila je u ćeliji s Nušom Bunić

Smiljana Srnec i Nuša Bunić dijelile su ćeliju u varaždinskom zatvoru Nuša Bunić u svibnju je ove godine osuđena na 12 godina zatvora jer je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja.Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara