Nastavljaju se pregovori o PIK-u "Vrbovec"

PREGOVORI o socijalnom položaju zaposlenika PIKa "Vrbovec", koji je prodan "Gavriloviću", nastavljaju se dok se ne usklade zahtjevi, priopćili su danas sudionici nakon zatvorena sastanka u Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo.

Kupoprodajni ugovor neće se sklapati dok se ne uskladi sadržaj socijalne klauzule, kazao je predstojnik Ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović.

Sindikalni predstavnici potvrdili su da nastavljaju razgovor kako bi se našlo rješenje. "Gavrilović" bi trebao predočiti koliko bi radnika moglo ostati bez posla i visinu otpremnine, kazao je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Zdenko Mučnjak.

Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić kazao je da je na sastanku s Đurom Gavrilovićem zatraženo da se svota za otpremnine poveća s 20 na 30 milijuna kuna. Ocijenio je da su pravi razgovori tek počeli, otvoreno i o svim elementima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik sindikata PPDIV-a Josip Pavić smatra da u sadašnjim pregovorima ne treba otkrivati previše pojedinosti, ali je ocijenio da je do danas malo bilo dogovoreno.

"Ministar Pankretić je izjavio da su bile dogovorene socijalne klauzule, ali nisu; čini se da su neki političari PIK gurali prema izborima", rekao je Pavić.

Vlada je na zatvorenoj sjednici 13. studenoga donijela odluku o prodaji dionica PIK-a "Vrbovec" kojom se prihvaća "Gavrilovićeva" ponuda, koji je kupio 5,565.716 dionica ili 99,73 posto temeljnog kapitala Društva po cijeni od 120.000 kuna, s obvezom da modernizira i razvija tvrtku.

Po prvim informacijama "Gavrilović" treba zadržati zatečen broj radnika najmanje tri godine nakon dana zaključenja ugovora, osigurati najmanje 20 milijuna kuna za skrb o mogućem višku radnika, te za 40 milijuna kuna otkupiti dugoročne financijske obveze PIK-a državnim vjerovnicima, koje su 30. rujna ove godine nadmašile 305 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara