Nastavljen "Faki 6" - festival alternativnog kazališta

IZVEDBM nekoliko performansa večeras je u Centru za kulturu "Trešnjevka", u prostorima "Attacka", u dvorani "Kufer" te na Savskom nasipu nastavljen Festival alternativnog kazališnog izričaja "Faki 6" koji se u Zagrebu održava od 21. do 25. svibnja.

Na programu su bili sljedeći performansi: "Utjecaj Mjeseca na život homo sapiensa (slučaj ženske jedinke) - fragment 2.2." u izvedbi Sanje Trop, zatim "Stojim i gledam: snima se!" u izvedbi grupe "Samopapillon", performans "Penso vs.gama-zrake" u izvedbi grupe Penso +, te plesni recitativ uz bubnjeve grupe "Kroz vrijeme i rijeke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz te domaće grupe nastupili su i gosti iz Francuske: grupa "Tradition danarchie tribal" s performansom "Lets go to Mars", te žongler Boruchaga iz Srbije s breakbeat + partyjem.

Po riječima Sanje Burlović iz "Attacka", "Faki" je međunarodna smotra različitih kazališnih skupina koje su nastale kao reakcija na institucionalizirane oblike bavljenja kazalištem.

Na tom festivalu alternativnog kazališta, performansa, uličnog teatra, off i low budget teatra do 25. svibnja nastupit će 20-ak skupina iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske, Francuske, Njemačke i Italije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara