NASTAVLJENA AKCIJA SFOR-a NA PALAMA

Akciju potrage za osobama osumnjičenim za ratne zločine započetu u subotu na Palama, pripadnici stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) nastavili su i u nedjelju, potvrdili su lokalni policijski izvori.

Glasnogovornik policijske uprave Srpsko Sarajevo Miroslav Popara kazao je novinarima kako su od jutarnjih sati pripadnici SFOR-a ponovo postavili nadzorne točke na prilazima Palama te da nastavljaju s provjerama putnika i vozila.

Provjere se obavljaju na prilaznim cestama iz pravca Beograda i Sarajeva te na raskrižju koje od Pala vodi prema Jahorini i Trebeviću.

Neke od nadzornih točaka, na kojima su talijanski karabinjeri iz sastava SFOR-a, bile su privremeno uklonjene tijekom noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vojnici stabilizacijskih snaga u noći između subote i nedjelje pretražili su i pravoslavnu crkvu na Palama.

Paroh crkve Uspenija Presvete Bogorodice otac Jeremija kazao je za Radio RS kako su pretražene i crkva i pomoćne prostorije te da pripadnici SFOR-a nisu pronašli ništa sumnjivo. Dodao je da su u akciji sudjelovali i policajci Republike Srpske.

U subotu je pretražen i lokalni dom zdravlja a njegova ravnateljica Mira Kaurin-Trifković novinarima je izjavila kako su vojnici SFOR-a tragali za ranjenom osobom osumnjičenom za ratne zločine koja bi mogla trebati liječničku pomoć.

Prema nepotvrđenim informacijama, pripadnici SFOR-a pretražili su i prostorije mjesnog ogranka Crvenog križa na Palama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara