Nastavljena istraga u vezi s napadom na granične policajce, provjeravaju se dojave građana

Koprivničkokriževačka Policijska uprava danas provjerava prikupljene informacije o dvojici bjegunaca, od kojih je jedan u petak pucao na ophodnju koprivničke granične policije i teško ranio 44godišnjeg policajca Stjepana Majnovića, izvijestio je glasnogovornik koprivničkokriževačke Policijske uprave Dražen Magdić.

Ranjenom policajcu nakon operacije život nije u opasnosti, a oporavlja se u koprivničkoj Općoj bolnici ´Dr. Tomislav Bardek´.

Glasnogovornik koprivničko-križevačke Policijske uprave ističe da se nastavlja kriminalistička obrada, te da su dobili mnogo informacija od građana o izgredu koji se dogodio u petak u šest sati ujutro na Dravi, kod Novog Virja. Tada su dvojica muškaraca iz gumenog čamca pucala na hrvatske granične policajce, a nakon što su ranili policajca gumenim su čamcem pobjegli uzvodno prema mostu Bostovu.

Pripadnici interventne postrojbe koprivničko-križevačke Policijske uprave i danas pretražuju teren, a policija u sklopu istrage provjerava informacije i utvrđuje činjenice i okolnosti napada, te mjesto na kojem bi se mogli skrivati bjegunci, ističe glasnogovornik koprivničko-križevačke Policijske uprave.

Istragom će se utvrditi zašto je pucano na ophodnju hrvatske granične policije jer policajci nisu ničim isprovocirali pucnjavu. Zasad se, dodaje glasnogovornik, ne može reći je li u pitanju bio šverc, krivolov ili neka druga vrsta kriminala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara