Nastavljeno suđenje Muji Ajdinoviću

Na Općinskom sudu u Virovitici danas je nastavljena glavna rasprava u sudskom postupku koji se vodi protiv Muje Ajdinovića zvanog Mišo, osumnjičenog da je 28. studenoga prošle godine plinskim pištoljem pucao na Dražena i Ivana Jerešića, oca i sina, službenika i pravnog zastupnika Štednokreditne zadruge Virovitica. L

Dražen Jerešić je potvrdio da ga je Ajdinović dva puta udario u zatiljak drškom od revolvera, a zatim u njega ispalio nekoliko hitaca.

"Kada sam pao na tlo, udarao me nogama u predjelu glave i govorio da će me ubiti i da mu vratim novac", rekao je Jerešić opovrgnuvši Ajdinovićevu tvrdnju da je iz džepa izvadio pištolj. "Bio je to mobitel kojim sam htio dozvati poiliciju", rekao je.

Njegov otac Ivan Jerešić rekao je kako nije napao Ajdinovića, već je instinktivno potrčao prema njemu upitavši ga što to čini. On je izbezumljen skakao, mahao pištoljem i prijetio. Zatim je prislonio revolver na moje čelo i opalio, rekao je Ivan Jerešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mujo Ajdinović jedan je od 1617 štediša ŠKZ Virovitica koji je ostao bez svoje ušteđevine - 40.000 eura koje je povjerio na čuvanje zadruzi.

Glavna rasprava bit će nastavljena nakon sudskog vještačenja medicinske dokumentacije o Ivanovim i Draženovim ozljedama, a bit će saslušana još dva svjedoka.

Pedesetak građana koji su ostali bez svojih ušteđevina okupilo se pred Općinskim sudom kako bi dali potporu Muji Ajdinoviću. Prosvjedovali su protiv Ivana i Dražena Jerešića vičući "Lopovi, lopovi".

(Hina) xggaz ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara