Natascha Kampusch: Moj otmičar je bio "jadna duša"

Natascha Kampusch: Moj otmičar je bio "jadna duša"

GODINU dana nakon bijega od poremećenog Wolfganga Priklopila, koji ju je osam godina držao zatočenu u svom domu u Beču, sada već svjetski poznata 19-godišnja Natascha Kampusch za austrijsku televiziju ORF dala je novi intervju, u kojemu je progovorila o svojim osjećajima prema otmičaru kojega danas naziva "jadnom dušom", te o svojoj prvoj godini dana na slobodi.

Kampusch, koja je oteta kao 10-godišnjakinja, progovorila je o tome kako je jednoga dana svom otmičaru kazala kako "će mu plesati na grobu", što je, kaže, mislila na ciničan način. Nakon njegova samoubojstva kojega je počinio netom nakon njezina bijega u kolovozu prošle godine, to ipak nije bio slučaj.

"Iako je postojala nekakva satisfakcija, neka vrsta pobjede - uvijek je bilo jasno da je na kraju moglo ostati samo jedno od nas dvoje, a ispalo je da sam to ja", kazala je Kampusch, koja danas, kako kaže, za svog otmičara osjeća samo sažaljenje.

Kampusch, koja je većinu svog djetinjstva provela u maloj zatvorenoj sobici u podrumu Priklopilova doma, kaže kako je počela polako zaboravljati na ono što joj je on učinio, no "sjećanja ipak ne blijede u potpunosti", i pojavljuju se s vremena na vrijeme. "Nastojim se nositi s tim uspomenama što bolje mogu", kazala je Natascha koja je svog otmičara zadnji put živoga vidjela kada joj je okrenuo leđa dok je čistio automobil, što je Natascha iskoristila kao priliku za bijeg. S njim se oprostila uz zatvoren lijes te ga nije, kako kaže, vidjela mrtvog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natascha je u intervjuu također otkrila kako trenutno nadoknađuje izgubljeno vrijeme, educira se, uči voziti automobil, a počela se baviti i streličarstvom. 19-godišnjakinja kaže i kako trenutno pokušava pronaći vlastitu definiciju međuljudskih odnosa, te kako još uvijek nije pronašla pravu definiciju prijateljstva.

"Postoje ljudi koji zloupotrebljavaju tuđe povjerenje, što je vrlo ozbiljno", kazala je u intervjuu Kampusch.

Austrijski mediji nedavno su objavili i priču o Nataschinom provodu u jednom bečkom noćnom klubu s 21-godišnjim sinom svog odvjetnika, Davidom Lanskyjem. Natascha, koja se posljednjih godinu dana našla pod povećalom javnosti, pokazala se i kao dobra prilika za zaradu, pa je tako i njezina majka, Brigitta Sirny-Kampusch, izdala knjigu pod nazivom "Godine očaja: Moj život bez Natasche", u kojoj, kako i sam naslov knjige kaže, opisuje život bez kćeri.

Spomenuta je knjiga navodno razljutila Nataschu, koja je, kako su pisali austrijski mediji, provela 11 sati kod izdavača unoseći prepravke u originalni tekst.

Foto: ORF, thisislondon.co.uk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara