Ne, gospodine Capak, vaše članstvo u HDZ-u nije privatna stvar

Ne, gospodine Capak, vaše članstvo u HDZ-u nije privatna stvar
Foto: Index/Pool

HAJDEMO prvo utvrditi činjenično stanje: ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i član Stožera civilne zaštite RH je član HDZ-a.

To je danas javno potvrdio potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić, to sugeriraju i fotografije Capaka na okupljanju ogranka HDZ-a u Šestinama.

To samo po sebi i nije nekakvo iznenađenje jer u Hrvatskoj se na čelo institucija bilo koje vrste rijetko dolazi bez stranačke iskaznice, napose HDZ-ove. 

Bizarna navada

Time je još bizarnija Capakova navada da odgovor na pitanje o svom članstvu u HDZ-u proglašava privatnošću i tajnom. 

"To ću ostaviti opet za svoju... Opet, privatno pitanje, privatni odgovor. Molim vas da me to ne pitate", rekao je jučer Capak, a danas nastavio u istom stilu.

"To je privatno pitanje. Ne vidim potrebu da javno govorim o tome. Ja nisam politička osoba niti sam na funkciji. I zadržavam svoje pravo da to zadržim za sebe. Što se tiče slika, možete naći moje slike s ministrima iz SDP-a i drugim poznatim ljudima. S generalom Praljkom. Moj fotoalbum je vrlo bogat. Jesam li ja član neke stranke, to je moja privatna stvar", odgovorio je Capak danas na presici na pitanje novinara Indexa.

Politika je javna stvar

Ne, članstvo u stranci nije privatno pitanje. Politika je javna stvar, naročito u republici, što Hrvatska ipak jest, unatoč mrzovolji domoljuba. Riječ republika je nastala od latinske fraze “res publica”, u prijevodu “javna stvar”.

Članstvo u stranci čovjeka koji je proteklih mjeseci bio ključna karika u odlučivanju o životima građana RH ne može biti njegova privatna stvar. 

Možda se Capak srami članstva u HDZ-u?

Capakova obrana od tog potpuno legitimnog pitanja je pak suluda, naročito njegova tvrdnja da nije “politička osoba” niti je “na funkciji”. Naravno da je i politička osoba i na funkciji. Pa zato ga se i pita o članstvu u HDZ-u!

Sve je to tako nepotrebno, smušeno i besmisleno. Koja blesava blamaža.

Osim ako se Capak srami priznati da je član HDZ-a. Ruku na srce, to jedino ima smisla.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara