NE POMAŽE NI SVETI ANTE Nastavlja se strmoglavi pad Agrokorovih dionica

NE POMAŽE NI SVETI ANTE Nastavlja se strmoglavi pad Agrokorovih dionica

Foto:

I DRUGOG radnog dana vladina povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka na burzi se nastavio strmoglavi pad Agrokorovih dionica. U 11.45 sati Vupikova dionica pala je za 29,25 posto, Ledova dionica nakon jučerašnjeg dana nastavila je slobodan pad te je danas pala za 23,69 posto vrijednosti.

Belje je u minusu 18,23 posto, a Jamnica 17,7 posto. Dionice Zvijezde u padu su za 16,95 posto.

Do 11.45 sati najviše se trgovalo dionicama Leda, i to u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna.

Agrokorove dionice u segmentu promatranja

Oko 14 sati gotove sve Agrokorove dionice našle su se u segmentu promatranja zbog pada cijene, odnosno u posebnom režimu trgovanja. 

"Izdavatelj obavještava da nema nova saznanja o materijalnim činjenicama koje bi u navedenom razdoblju mogle utjecati na cijenu dionica te potvrđuje da uredno ispunjava obveze propisane za redovno tržište Zagrebačke burze", stoji u odvojenim očitovanjima Zvijezde.

Malo prije 15 sati Vupik je bio na minus 29,25 posto, Belje na minus 25,74, Zvijezda na minus  24,23 posto, Ledo na minus 23,96 posto, a Jamnica na minus 22,42 posto.

Najviše se trguje dionicama Leda, i to u vrijednosti 6,9 milijuna kuna te Jamnicom- 1,8 milijuna kuna.

> FOTO Dalić se izlanula o Agrokoru pred kamerama: "Sve je riješeno? Moš mislit"

Podsjetimo kako je jučer u popodnevnim satima kreditna agencija Moody's snizila kreditni rejting Agrokora s CAA1 na CAA2. Negativni izgledi ostaju i dalje, a ono što je puno bitnije je da Moody's smatra kako je bankrot vrlo izgledan.  

Padu dionica moguće je pridonijela i nesmotrena izjava HDZ-ove ministrica gospodarstva i potpredsjednice vlade Martine Dalić.

"Je, mo'š si misliti. Sad se uzdamo u svetog Antu", odgovorila je ministrica Dalić na pitanje potpredsjednika Hrvatske gospodarske komore Josipa Zahera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara