Neiskvarena, opuštena, prekrasna i sigurna - ponovo otkriće Hrvatske

"HRVATSKA je jedno od najljepših europskih blaga", započinje Kathleen Peddicord tekst o Hrvatskoj u američkom časopisu za putovanja i nekretnine Escape Artist. To je još jedan u nizu stranih medija koji s oduševljenjem piše o Hrvatskoj.

"Sve što zahtjevni posjetioc ili kupac nekretnine traži ovdje može naći: kristalno plavo more, bezvremenska ribarska sela i čiste plaže, rimske ruševine, jezera i srednjovjekovne utvrđene gradove. Iza svakog ugla na obali skriva se zapanjujući pogled na skrivene uvale, male luke i mirne tirkizne vode. Na Jadranskom moru cijela galaksija otoka sjaji se kao dragulj", piše Peddicord.

Autorica se pozvala i na ronilačku legendu Jacques Cousteaua koji je jednom hrvatske vode nazvao najčišćim i najbistrijim u svijetu, a zatim analizira tržište nekretnina na obali.

"Cijene nekretnina su još dosta ispod europskog prosjeka, a agenti tvrde da dalmatinska obala ima još znatan potencijal za rast na tržištu. Sada je idealno vrijeme za kupnju jer Hrvatska želi ući u Europsku uniju 2008., ali to je moguće već 2007", preoptimistična je Peddicord.

"Hrvatska nije ni Kosovo, ni Bosna i ako mislite da je to zemlja uništena ratom, siromašna ili zaostala razmislite opet. Ako su mogli imati 10 milijuna turista u komunističko doba, pokušajte zamisliti što sve mogu sada", pita se autorica.

"Nautički turizam, agroturizam, zdravstveni turizam, pustolovni turizam, kongresni turizam... Potencijal je ogroman."

Dugačak tekst podsjeća i na to da je već Dioklecijan odabrao Dalmaciju za svoje umirovljeničke dane te se osvrće na europsko čudo, Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Motornim vozilima zabranjen je ulaz u srednjovjekovnu jezgru. Osvježavajuće je sjediti na terasi kafića bez udisanja ispušnih plinova i bez riskiranja života svaki put kada zakoračite s pločnika. Većina posjetitelja voli ovo oslobođenje od automobila u gradu koji je ljepši nego što uopće možete zamisliti.", navodi se u tekstu.

Kathleen Peddicord na kraju zaključuje: "Vjerujemo da bi hrvatsko tržište u usponu trebalo biti na vrhu vaše liste, bilo da ste ulagač, lutalica, budući umirovljenik ili pustolov... i ovo bi mogla biti vaša zadnja šansa da iskoristite super rasprodaju."

M.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara