Nekoliko osoba u Njemačkoj teško ozlijeđeno u udaru groma

NEKOLIKO osoba teško je ozlijeđeno u udaru groma u nedjelju na aeromitingu i na nogometnoj utakmici na zapadu Njemačke, javlja područna policija.

U Hangelaru, nedaleko od Bonna (na zapadu Njemačke), gdje je deset tisuća ljudi nazočilo aeromitingu, kod dviju osoba koje je pogodio grom došlo je do srčanog zastoja i moralo ih se reanimirati, dok je život jednog gledatelja još ugrožen. Još sedmero ozlijeđenih je u teškom stanju.

Skup je smjesta prekinut, rekao je organizator Thomas Geing. Na mjesto nesreće odmah je stiglo dvjestotinjak pripadnika hitne službe.

Na istom području, u Gelsenkirchenu, pet osoba koje su gledale nogometnu utakmicu teško su ozlijeđene u udaru groma pošto su se od nevremena sklonile pod drvo. Jedna osoba kojoj je prestalo raditi srce prevezena je u kliniku u Koelnu i u kritičnom je stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tjedan dana olujno nevrijeme hara gotovo čitavom Njemačkom. Pljuskovi će trajati sve do polovice idućeg tjedna, kako najavljuju meteorolozi.

Više od 125 litara kiše po četvornom metru palo je u petak u njemačkoj prijestolnici Berlinu, pa su mnogi podrumi i ceste poplavljeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara