Nekoliko požara u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Istarskoj županiji

Požar na području Goleša, kod Zemunika Gornjeg, dojavljen iza 13 sati, oko 17 sati stavljen je pod nadzorom gasitelja, izvijestio je večeras Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama.

Gorjela je trava i nisko raslinje na oko 60 hektara, a zbog jakog vjetra požar se brzo širio prema vinogradima i voćnjacima.

Vatru, koja je bila dijelom i na miniranom području, gasili su pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zadar sa šest vozila i četiri zrakoplova "canadaira", a nakon što je požar stavljen pod nadzor dva su "canadaira" povučena s požarišta.

Državni vatrogasni operativni centar u Divuljama očekuje da će požar biti lokaliziran večeras.

Požar kod mjesta Smredlji-Tomasovići, u Šibensko-kninskoj županiji, koji je izbio oko 13 sati, lokaliziran je oko 14,35 sati te se provodi sanacija požarišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gorjela je trava i nisko raslinje na oko 4,5 hektara, a požar su gasili pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Skradin i Dubravice,

Oko 16,20 sati primljena je dojava o dva požara trave i niskog raslinja kod Tribana na području Buje - Grožnjan, u Istarskoj županiji.

U 16,45 sati manji požar je lokaliziran. U požaru je izgorjelo oko dva do tri hektara trave i niskog raslinja a ugasili su ga lokalni gasitelji s tri vozila i nakon toga su pregrupirani na veći požar.

Drugi požar je zahvatio 10 do 15 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja. Trenutačno je požar pod nadzorom gasitelja, a gasilo ga je 18 gasitelja sa šest vozila te 20 građana.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara