"Nema minimalne dobne granice za brak, u tom nam je uzor Muhamed"

PROROK Muhamed oženio je djevojčicu od šest godina ali je brak s njom konzumirao tek kad je imala 9 godina, istaknuo je dr. Ahmad Al-Mu'bi, saudijski matičar.

"Ne postoji minimalna dob za ulazak u brak. Možete imati ugovor o braku i jednogodišnjom djevojčicom, a da ne spominjem djevojčice od sedam, osam ili devet godina. To je samo ugovor koji pretpostavlja pristanak obje strane. O braku djevojčice u tom slučaju odlučuje njezin otac i ona na taj način postaje žena", rekao je Al Mu-bi u intervjuu za libanonsku LBC televiziju.

"Je li djevojčica spremna za seks ili ne? Koja dob je prikladna za početak seksualnog života? To ovisi o okolini i uvjetima, U Jemenu, djevojčice se udaju sa devet godina naviše, dok se u drugima žene tek nakon 16-te godine. Mi slijedimo primjer proroka Muhameda", objasnio je Al Mu'bi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Al Mu-bi objašnjava kako se ljudi nađu u svakakvim situacijama te za primjer navodi muškarca koji ima tri ili četiri kćeri ali ne i ženu. "Pretpostavimo da mora otići na put. Nije li bolje da je oženio svoju kćer za čovjeka koji će je uzdržavati i štititi i s kojom će, kad dođe vrijeme za to, imati seks? Tko kaže da su svi muškarci predatori?", zaključuje Al Mu-bi.

K.S.
Foto: Screenshot

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara