Nema mira za vatrogasce, od jutra gore dva požara kod Šibenika

Nema mira za vatrogasce, od jutra gore dva požara kod Šibenika

Foto: FAH

U ŠIBENSKO-kninskoj županiji u petak su aktivna dva požara, onaj kod Plavnog koji je u srijedu prešao iz Zadarske županije te požar u Vinovu u općini Unešić, doznaje se u Županijskom centru 112.

Požar kod Plavnog još uvijek nije lokaliziran. "Danas je na požarištu angažirano 11 vatrogasaca s pet vozila iz DVD-a Ervenik, JVP-a Knin i Državne interventne postrojbe Šibenik. Na požarištu je u četvrtak bio angažiran i kanader te dva helikoptera“, kažu u Centru 112.

Još uvijek nije lokaliziran ni požar koji je u četvrtak poslijepodne planuo u Vinovu u općini Unešić. Na požarištu je 29 vatrogasaca iz JVP Drniš, DVD Ružić, DVD Unešić, DVD Perković, DVD Šibenik, DVD Brodarica, DVD Bilice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U četvrtak su u gašenju tog požara bila angažirana dva kanadera i dva airtractora, a procijenjena opožarena površina je oko 50 hektara.

Iz Ministarstva obrane u petak su priopćili kako su od ranog jutra dva kanadera i dva airtractora upućena na požarište Gornje Vinovo kod Unešića, na kojem su zračne snage bile angažirane i u četvrtak.

Letačka posada helikopterom će prevesti vatrogasce do aktivnih požarnih područja na Kamešnici kod Sinja te dopremati spremnike vode. Na požarištu Kamešnica, u petak je angažirano 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari njih 24. 

U MORH-u kažu kako su u četvrtak zračne snage sudjelovale u gašenju sedam požara, na koje je ukupno izbačeno oko 200 vodenih bombi te su ostvarena 54 sata naleta na požarištima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara