Nema odmora za hrabre GSS-ovce! Tri radnika spasili od sigurne smrti, muškarca iz Korenice nažalost pronašli mrtvog

Nema odmora za hrabre GSS-ovce! Tri radnika spasili od sigurne smrti, muškarca iz Korenice nažalost pronašli mrtvog

Foto: Dražen Prša

KAKO JE objavljeno na stranicama HGSS-a, za njih odmora nema. Noćas je iz snježne mećave spašeno troje šumskih radnika, a potraga koja je započela nakon ovog spašavanja, nažalost, nije završila sretno.

Naime, muškarac iz Korenice za kojim se tragalo pronađen je mrtav nekih 150 metara od puta u blizini potoka, izvijestio je HGSS koji je za njim krenuo u potragu odmah nakon dojave u jutarnjim satima, a tijelo je pronašao patrolni tim s motornim saonicama. U potragu su bili uključeni i psi. Osoba je nestala vjerojatno još jučer i vjerojatno se radi o pothlađivanju. Okolnosti nestanka i stradavanja bit će poznati nakon očevida nadležnih službi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da radnici nisu pronađeni na vrijeme, ne bi preživjeli

Troje šumskih radnika s područja Udbine, selo Ondići, jučer su unatoč nevremenu krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao pet kilometara duboko u šumi. Zbog snježne mećave koja je vladala u Lici, izgubili su orijentaciju te su ostali zameteni i izgubljeni u šumi. Bez skloništa i izloženi mećavi i niskim noćnim temperaturama, zatražili su pomoć. HGSS je poziv u pomoć dobio u 19 sati nakon čega je osmero gorskih spašavatelja s terencem i snježnim saonicama krenulo u potragu. Lociranje su otežavali duboki snijeg, noć i snježna mećava, no jutros u 2,30 sati spasioci su uspjeli u zadnji čas pronaći promrzle radnike te ih utoplili i spustili na sigurno. Troje šumskih radnika tako je spašeno u zadnji čas jer, na otvorenom u surovim zimskim uvjetima koji su vladali na terenu, teško da bi preživjeli duže vrijeme. Akcija je završena jutros u 4,30 sati.

No nakon što su se vratili s teške noćne akcije, spasioci nisu mogli poći na zasluženi odmor jer je netom nakon povratka stigla nova dojava o nestanku starije muške osobe na području Korenice koja je pronađena mrtva.

Akcija HGSS-a u okolici Splita, kod sela Vrdovo (Dinara), gdje je jedno vozilo i dvoje ljudi zapalo u snijeg, okončana je tijekom poslijepodneva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara