Neonacistička rock grupa osuđena kao kriminalna organizacija

NJEMAČKI sud ispisao je u ponedjeljak novu stranicu u povijesti pravosuđa, presudivši da je neonacistička rock grupa, koja je izvodila pjesme rasističkog sadržaja, istovjetna kriminalnim organizacijama poput mafije.

Pisac pjesama za tročlani bend Landser osuđen je na 40 mjeseci zatvora zbog poticanje na nasilje, širenja nacističke propagande i vođenja kriminalne organizacije.

Bas-gitarist i bubnjar su dobili 21, odnosno 22 mjeseca uvjetnog zatvora i moraju odraditi 90 sati dobrotvornog rada. Berlinski je sud, nakon šestomjesečnopg suđenja, ovaj trojac nazvao "samoproglašenim teroristima s električnim gitarama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je prvi slučaj u povijesti da su umjetnici, izvođači ili zabavljači osuđeni prema strogom njemačkom zakonu o organiziranom kriminalu, po kojemu se obično sudi narko-bandama.

Prema logici toga zakona, Landsersi su zapravo kriminalna udruga, koja je pjesmama poticala skinheadse na mržnju prema crncima, Židovima, Papi i demokratskim političarima.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara