neovisna lista seljačkih udruga predstavila izborne smjernice na hrt-u

Nositelj neovisne liste Seljačkih udruga Franjo Odobašić predstavio je večeras izborni program na HRTu, naglasivši da će najviše zastupati "seljaka i radnika, koji s niskim primanjima ne mogu skrbiti za svoje obitelji".

Upravo takve ljude najviše je pogodila poljoprivredna reforma jer su oni ostali bez poticaja koje su prije ostvarivali, rekao je Odobašić koji je nositelj liste u V. izbornoj jedinici, koja obuhvaća tri slavonske županije.

On smatra da je agrarna reforma, koju ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić namjerava provesti, čisti promašaj.

Drži da se ne smije dozvoliti da samo manji dio seljaka bude povlašten u ostvarivanju poticaja. "Nedopustivo je da samo debeloj guski mažemo vrat, a od sirotinje pravimo još veću sirotinju", poručio je Odobašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On se protivi poticajnim kvotama od tri hektara zemlje, jer u Hrvatskoj prosjek po obiteljskom gospodarstvu iznosi 2,70 hektara. Protivi se također poticanju obiteljskih gospodarstava s više od tri muzne krave, budući da u Hrvatskoj u 70 posto slučajeva domaćinstva imaju do tri muzne krave.

Iako Hrvatska uvozi 40 posto mlijeka, Ministarstvo poljoprivrede ukida poticajnu kvotu od 6.000 litara mlijeka godišnje, upozorio je Odobašić dodavši da bi država trebala poticati svaku kravu i litru mlijeka, sve dok ne bude trebala uvoziti takve proizvode.

Biračima je poručio i da je on seljak i da se toga ne stidi.

(Hina) mvr jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara