Nepoznata čikaška organizacija Srba u dijaspori prijeti smrću vojvođanskim čelnicima Čanku i Kasi

PREDSJEDNIK Skupštine Vojvodine Nenad Čanak i lider Saveza vojvođanskih Mađara Jozef Kasa izjavili su u subotu da ozbiljno shvaćaju prijetnje smrću što ih je uputila nepoznata organizacija iz Chicaga koja im je poručila da su "osuđeni na smrt" jer rade na "secesiji" Vojvodine od Srbije, te da će "presuda" biti obavljena tijekom ove godine.

Prijetnje je uputila čikaška fantomska organizacija "Prijeki revolucionarni sud dijaspore" a prenio novosadski list "Dnevnik".

Nenad Čanak je u subotu za Radio B92 izjavio da ga prijetnje, s jedne strane, "zasmijavaju", ali i s druge strane plaše jer ga podsjećaju na nedavnu prošlost. "Ne ostaje mi ništa drugo nego da se smijem, iako su mi još uvijek pred očima naslovi na stranicama žutog tiska, poput: Antihaaški lobi osudio Đinđića na smrt", kazao je Čanak.

Kasa je, za isti Radio, izjavio kako ima povjerenja u službe sigurnosti u Srbiji, ali da prijetnje nisu za potcjenjivanje, "pogotovo zato što je to pismo upućeno na godišnjicu pogibije premijera Zorana Đinđića", 12. ožujka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to današnja politička scena Srbije i Srba u dijaspori i kao takvu treba je prihvatiti kao realnost, treba raditi na promjeni te stvarnosti. S druge strane, postavljam pitanje je li to ta srpska dijaspora, koja treba sudjelovati u parlamentarnim izborima u Srbiji", kazao je Kasa.

Jedna od prvih odluka novog saziva srbijanskog parlamenta bila je ozakoniti pravo glasa državljanima Srbije koji žive u inozemstvu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara