Izraelski premijer o Jeruzalemu: "Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost"

Izraelski premijer o Jeruzalemu: "Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost"
Foto: Hina
 
IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu je rekao nije impresioniran izjavama čelnika muslimanskih zemalja na sastanku Organizacije za islamsku suradnju (OIC) u Istanbulu koji su u srijedu pozvali na priznanje istočnog Jeruzalema prijestolnicom palestinske države.
 
"Sve te izjave nas ne impresioniraju", rekao je Netanyahu u govoru nakon poziva muslimanskih zemalja upućenih međunarodnoj zajednici da proglasi istočni Jeruzalem glavnim gradom palestinske države, u odgovoru na američku odluku da sveti grad proglasi prijestolnicom Izraela.
 
Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Emmanuel Nahshon je te izjave iz priopćenja OIC o Jeruzalemu ocijenio provokatorskim.
 
"Na kraju će istina pobijediti"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Palestincima bi bilo bolje da prihvate stvarnost i djeluju u korist mira, a ne ekstremizma", dodao je premijer.
 
"Oni bi trebali priznati još nešto u vezi Jeruzalema, ne samo da je glavni grad Izraela, već i da mi u Jeruzalemu poštujemo slobodu svih religija i mi smo oni koji na Bliskom istoku to činimo kao nitko drugi", dodao je.
 
"Na kraju će istina pobijediti i brojne druge zemlje će priznati Jeruzalem za glavni grad Izraela i tamo će prebaciti svoja veleposlanstva", predvidio je.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jeruzalem, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jeruzalem.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara