Netanyahu podizanje optužnice nazvao državnim udarom, obećao da se neće povući

Netanyahu podizanje optužnice nazvao državnim udarom, obećao da se neće povući
Foto: EPA

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanyahu nazvao je podizanje optužnice protiv njega za korupciju "državnim udarom" obećavši da "neće odustati".

>>> Izrael optužio Netanyahua za korupciju

Nešto ranije tijekom večeri glavni državni odvjetnik Avichai Mandelbit rekao je da podiže optužnicu protiv najdugovječnijeg premijera u izraelskoj povijesti za korupciju, prijevaru i zlouporabu povjerenja u trima odvojenim predmetima.

"Ovo je pokušaj državnog udara uperen protiv premijera", rekao je Netanyahu, prvi predsjednik izraelske vlade optužen u vrijeme obnašanja dužnosti, pozivajući da se "istraže istražitelji" koji su vodili istragu protiv njega.

"Nisam spreman odustati"

Na tiskovnoj konferenciji u Jeruzalemu osvetoljubivim je tonom osudio "lažne optužbe motivirane političkim razlozima" kojima ga se želi "srušiti". No, upozorio je, "nisam spreman odustati."

U glavnom predmetu Netanyahu je optužen da je pogodovao vlasniku telekom kompanije u zamjenu za pozitivno izvješćivanje jednog medija u sastavu grupacije.

U drugim dvama predmetima sumnjiči ga se da je od milijardera primao skupocjene darove i da si je htio osigurati povoljne napise u najvećem dnevnom listu u zemlji.

Netanyahu (70) je i dalje na premijerskoj dužnosti jer njegov suparnik, centrist Benny Gantz, nije uspio sastaviti koalicijsku vladu nakon rujanskih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara