Neto kvartalna dobit Henkela 245 milijuna eura

U TREĆEM kvartalu 2007. godine Henkel je ostvario prodaju od 3.358 milijuna eura, što je porast od 3 posto u usporedbi s istim razdobljem protekle godine. Rast organske prodaje, tj. rast prilagođen tečajnim razlikama i akvizicijama/dezinvestiranjem, iznosio je iznimno zadovoljavajućih 6 posto, izvijestili su iz te kompanije.

Operativna dobit (EBIT) iznosila je 359 milijuna eura, što je u usporedbi s istim kvartalom protekle godine porast od 12 posto, ili 13 posto nakon prilagodbe tečajnim razlikama.

Dobit od prodaje (EBIT) na visini od 10,7 posto, bila je za 0,9 postotnih bodova viša u usporedbi s istim kvartalom protekle godine. Povrat od angažiranog kapitala (ROCE) uvećala se za 1,9 postotnih bodova na 16,3 posto, posebice zahvaljujući poboljšanju vezanom uz EBIT Neto prihod od učešća u kapitalu drugih poduzeća povećao se za 9 milijuna eura na iznos od 22 milijuna eura. Neto troškovi kamata pali su za 8 milijuna eura na iznos od 44 milijuna eura.

Neto kvartalna dobit povećana je se za 12,9 posto na 245 milijuna eura zahvaljujući višem EBIT-u. Nakon manjinskih interesa u visini 7 milijuna eura, neto dobit za kvartal iznosila je 238 milijuna eura (porast od 12.8 posto). Zarada po preferencijalnoj dionici povećala se na 12,2 posto na 0,55 eura.

"Razvoj situacije tijekom trećeg kvartala donio nam je značajan uspjeh. Posebno smo zadovoljni snažnim organskim rastom prodaje, kojem su ponovno pridonijeli svi poslovni sektori, kao i sa značajnim povećanjem prihoda. Također, došlo je do daljnje dinamične ekspanzije prodaje, ostvarene u našim regijama u razvoju", izjavio je Ulrich Lehner, predsjednik uprave kompanije Henkel KGaA. "Imajući u vidu ohrabrujuću poslovnu izvedbu, sada očekujemo stopu rasta naše organske prodaje između 5 i 6 posto u 2007. godini. Nadalje, očekujemo i rast operativne dobiti, prilagođene tečajnim razlikama, koja će biti veći od rasta organske prodaje", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara