Neuspjela prodaja Dalmacije - Dugi Rat i u drugom pokušaju

TVORNICA ferolegura "Dalmacija" Dugi rat", odnosno njezin najveći dio metalurška cjelina, nije prodana ni u drugom pokušaju javnog nadmetanja održanog danas na Trgovačkom sudu u Splitu.

U prvom dijelu nadmetanja prodavala se metalurška cjelina tvornice po početnoj cijeni od 8 milijuna i 300 tisuća eura uz obvezu zapošljavanja 200 radnika na rok do tri godine, no na natječaj se nije javio nitko zainteresiran.

Kako se doznaje na Trgovačkom sudu, očekuje se da će stečajni upravitelj predloži daljnje smanjenje početne cijene. U prvom pokušaju prodaje, 15. srpnja, cijena je iznosila 10 milijuna eura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu nadmetanja prodavala se imovina i objekti izvan proizvodnog sustava. Prodan je samo dio troske za 110 tisuća eura i za isto toliko dio upravne zgrade, odnosno, tzv. porta.

Stečaj nad tvornicom ferolegura "Dalmacija" pokrenut je u rujnu 2001., od kada su se promijenila četiri stečajna upravitelja. Među njima i Blanka Tuđen Mazuth, protiv koje je USKOK potkraj prošle godine podigao kaznenu prijavu zbog financijskih malverzacija tijekom provođenja stečaja.

Do pokretanja stečaja u tvornici je radilo 500 radnika, kojima su priznata potraživanja od oko 60 milijuna kuna. Do sada im je isplaćeno 15,8 milijuna kuna na ime otpremnina i to novcem iz posudbe od HFP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara